2009. augusztus 6., csütörtök

Maci mondd, hol fáj?

2 OLDAL / PULZUS / XVIII ÉVFOLYAM .1 SZÁM (82)

A teddy-bear program egy felvilágosító akció, amelyet orvostanhallgatók végeznek az óvódások körében. Az akció keretén belül az ovisok elhozhatják a Teddy-Maci kórházba a “beteg” játékaikat, és helyettük elmondják a panaszokat, ami alapján az orvosisok meggyógyítják a “beteg” pajtásokat. Mindennek az a célja, hogy feloldja az óvódások gátlásait, félelmeit az orvosokkal kapcsolatban, és majd ha tényelegesen megbetegednek könnyebben és bátrabban mondhassák el panaszaikat a kezelőorvosuknak. Nagyon sok gyermekkori betegséget pontosabban és gyorsabban lehetne diagnosztizálni, és persze kezelni is, ha a kisgyermekeknek nem lenne olyan idegen beszélni a panaszaikról.

A MOGYE hallgatói idén kapcsolód- tak be ebbe a programba, 45 lelkes orvostanhallgató közreműködésével a MANEPEL óvódában ahol 3 csoport-ban 75 kisgyerekkel foglalkoztak 2 órán keresztül.

Volt várótermi rész, rendelő, mütő amihez szinte minden felszerelésük megvolt, a szegedi orsvostanhallgatók segitségével. A vizsgálatok végén minden kisgyerek oklevelet kapott, aminek a hátoldala a maci kórlapja volt.

Mindenki nagyon jól érezte magát, sőt kitünően, a rendelés végén az ovisok- kal együtt elfogyasztották az orvosisok által ajándékba vitt gyümölcsöket.

Most már Marosvásárhelyen is megalakult a Teddy Maci kórház s a szervezők azt mondják, hogy szeretnék folytatni a felvilágosítást, félelemoldást a város minden óvódájában de a akár más helységekbe is szivesen elmennének, ha van rá igény. S persze minél több első-másod- vagy nagyobbéves hallgatók bekapcsolódására lenne szükség.

Ha te is részt szeretnél “rendelni” a Teddy Maci kórházban, kisgyer-mekekkel foglalkozni, s persze jól érezni magadat, a csapatban a helyed. Irj egy e-mailt a pulzus.mmdsz@gmail.com címre s segítünk felvenni a kapcsolatot a szervezőkkel.

. K&H

2 megjegyzés:

  1. Meg szeretnem kerdezni,hogy meg be lehetne-e kapcsolodni ebbe a programba?mert latom,hogy augusztusban volt meghirdetve...

    VálaszTörlés
  2. Igen, be lehet kapacsolódni még. Irj egy e-mailt a pulzus.mmdsz@gmail.com e-mail címre a további részletekért.

    VálaszTörlés