2010. május 19., szerda

Vezércikkely

Vezércikkely

Ha olvasod ezt az írást kedves olvasó, máris 2x annyit tudsz, mint egy átlag egyetemista: tudod, hogy létezik egy Pulzus nevű diáklap, illetve eltaláltál erre a blogra, szóval minden esélyed megvan arra, hogy aktuális információkhoz juss a városban zajló minket is érintő, illetve érdeklődésünkre számot tartható eseményekről( főleg a blog révén), illetve hogy olyan cikkeket is olvass a Pulzus nyomtatott hasábjain, melyeket más helyen nem.
Ha fellapozzátok azt a számot, melynek „vezércikke” ez a szöveg, akkor többek között a Reflektorfényben elnevezésű klasszikus zenehallgatási estjeiről (is) nevezetes dr. Lőrinczi Zoltán egyetemi oktatóval folytatott beszélgetésünket találjátok benne.
Ezen kívül olyan témákkal is foglalkozunk, mint például a két éve indított orvosis angol szak. Egy nagyon kedves svéd angol szakos hallgatót kerestünk meg, akit Kolumbiából fogadtak örökbe, hogy megkérdezzük, hogy boldogul Vásárhelyen az orvosival, illetve az itteni emberekkel. A marosvásárhelyi TDK jelenéről és jövőjéről is olvashattok egy tanulmány révén. A sok egyéb érdekes témát tárgyaló cikk mellett (mint például egy primitív civilizáció értékrendje) tanáraink is tollat ragadtak: Dr. Ábrám Zoltán a húsz évvel ezelőtti véres marosvásárhelyi eseményeket értékeli a jelen szemszögéből, míg dr. Mezei Tibor a Pulzushoz való kerüléséről, illetve a Pulzussal kapcsolatos emlékeiről számol be. Nem feledkeztünk meg a játékszerető egyetemistákról sem. Nekik készítettük a hol is van ez Szebenben elnevezésű játékot, illetve a lap hátoldalán található keresztrejtvényt. Lírára fogékony olvasóink sincsenek hátrányos helyzetben, nekük szól az Áramszünet illetve a Keserédes limonádé.
Úgy gondolom, hogy színes és izgalmas lapszámot vehettek kézbe, ehhez kívánok a szerkesztőség nevében kellemes olvasást és hasznos időtöltést!

1 megjegyzés: